Ik heet Lexie, of voluit "Alexis Aurélia". Sinds 2014 werk ik als zorgkundige, maar op dit moment studeer terug en zit ik in het laatste jaar psychiatrische verpleegkunde. Ik heb enkele jaren in Egypte gewoond, waar mijn liefde voor thee is ontstaan. Daarom besloot ik via het volwassenonderwijs te studeren voor theesommelier. Op heden ben ik gediplomeerd theesommelier en auteur voor het magazine Kruidentaal (www.kruidentaal.nl).

 

"De Theesommelier" is een initiatief van mezelf. Dit omdat ik opmerkte dat theekunde vaak een dure hobby lijkt te zijn, hoewel dit in principe toch betaalbaar kan worden met wat 'tips & tricks'. Je zou ervan versteld kunnen staan hoe boeiend en leuk de theewereld kan zijn! De gezondheidsclaims die mensen aan bepaalde kruiden (zoals thee) linken, zijn niet altijd aangetoond, en er zijn vaak misverstanden. Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat onbestaan van bewijs hetzelfde is als bewijs van onbestaan. De Facebook groep 'Theeliefhebbers en Theesommeliers' heb ik daarom ook gemaakt om een plek te creëeren waar kennis op warme wijze uitgewisseld kan worden, en zelfs vriendschappen kunnen ontstaan.

 

Warme groetjes,

Lexie

 

PS: Ik kan je een luisterend oor bieden en, indien je dit wenst, kan ik je ook mijn visie als zorgverlener of theesommelier geven. In geen geval kan ik een diagnose stellen of therapie geven!