Feel-good Popcornthee

Gepubliceerd op 22 september 2022 om 08:45

Tijd voor een goed boek of een leuke film. Lekker gezellig onder het fleecedekentje. En wat roept dat gevoel nog sterker op? Uiteraard, thee en popcorn! Wist je dat dit ook een theesoort is? Ik laat je hier kennis maken met de befaamde Japanse Genmaicha thee.

 

Genmaicha is een populaire groene thee in oa Japan. Het is een combinatie van Bancha (soms andere variant zoals sencha) groene thee, met deels gepofte rijst. Dit geeft het een unieke nootachtige, zoete smaak. Combineer dit met wat vanille soyamelk en als je een zoetebekje bent, een lepeltje suiker, en je waant je even in de theehemel.

 

Wanneer ik even een feel-good momentje kan gebruiken, is Genmaicha mijn go-to. Het is warm, het voelt vertrouwd, het geeft een gezellige en rustgevende ervaring. En het is gezond! Zowel puur te drinken (een grote tas, 3gram, water op 80°C te zetten, 2-3 min. laten trekken), als met wat suiker en/of (vanille) soyamelk. Wat een hemelse combinatie…En je mag ze zeker drie keer herinfuseren, dus lekker betaalbaar ook nog eens. De geur alleen al doet me dromen. En gezien het lage cafeïnegehalte is het perfect doorheen de dag te drinken.

 

Meer advies of informatie omtrent deze thee gewenst? Stuur me gerust een mailtje op alexis@detheesommelier.be of plaats een reactie op www.detheesommelier.be en contacteer me op die manier. Wil je graag je situatie wat uitleggen? Misschien kan ik je op die manier wel verder helpen, ook als je een beperkt budget hebt. Mijn luisterend oor en advies zijn in elk geval gratis.

 

Warme groetjes,

Lexie


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.