



Theekunst binnen de geriatrische setting: het is absoluut een vak apart. Geriatrische zorgvragers hun zintuigen werken vaak namelijk anders, zeker als ze bepaalde aandoeningen hebben. Dit zorgt ervoor dat de thee veel langer moet trekken voor je een bepaalde smaak hebt, je meer suiker moet toevoegen voor de smaak te versterken (indien geen diabetes), enzovoort. Het is dus gespecialiseerde materie. Maar een goeie theesommelier lost dit op!
Ik heb de eer gehad om aan onze oudere generatie een workshop over thee te geven. Een beetje uitleg over de soorten, de voordelen, wat tips en leuke weetjes, ... Maar vooral: veel smaak en leuke gesprekken over de tijd van toen! Ouderen zijn vaak zeer eenzaam, soms zelfs zonder het te beseffen. Een theemomentje is daarom niet alleen gezond en lekker, het is ook zeer goed voor hun mentale welzijn. En daar wil ik op focussen: onze ouderen terug goed in hun vel laten voelen (en weg met die verdomde theezakjes uit de supermarkt!). Soms heeft men geen idee wat voor wonderen eens een aangename babbel kan doen. En dat hoeft helemaal niet over zware of serieuze onderwerpen te gaan! Soms willen ze gewoon eens lekker zeuren, laat ze gerust doen!
Van groene jasmijnthee tot groene passievruchtenthee, van groene Genmaicha thee tot witte Pay Mu Tan, van zwarte Ceylon tot zwart Darjeeling en zelf de uiterst zeldzame Milky Ooling: vanalles en nogwat hebben deze lieve mensen mogen proeven, samen met een heerlijk stukje gebak dat gemaakt is door het team vrijwilligers dat me ondersteunde (waarvoor enorme dank!).
Zowel ikzelf als de mensen als het personeel vonden het een heerlijke ervaring en hebben er allemaal van genoten. Wat een fantastische mensen toch. 💚
De Foyer, en al zeker Weverbos: bedankt om met zoveel interesse, bewondering en participatie deel te nemen! Jullie zitten alvast zeker in mijn hart. 🌹
Warme groetjes,
Lexie

Reactie plaatsen
Reacties
jaja ons ma kan der niet over zwijgen, zij heeft er alvast dik van genoten, bedankt voor de tip van de milky oolong!!!!