Hibicitrus Shui Ijsthee

Gepubliceerd op 19 augustus 2022 om 21:12

Receptje van de theesommelier: “Hibicitrus Shui ijsthee"

 

De hete dagen zijn er!  Hoeveel deugd het zonnetje ook kan doen, zo’n temperaturen vereisen absoluut voldoende hydratatie. De ‘Cold Brew Jasmijnthee’ is ondertussen gekend. Ontzettend simpel te maken met koud water, en perfect mogelijk om een constante voorraad aan te houden. Het is dus eerder een ‘standaard’ drank dat je doorheen de dag drinkt waarbij gezondheidsvoordelen ook belangrijk zijn. 

 

Mag het toch eens wat specialer zijn, en telt voornamelijk de smaak? Dan heeft de theesommelier voor jou een lekker, makkelijk en verfrissend idee! Bij deze stel ik je voor, de “Hibicitrus Shui ijsthee”! (Uitgesproken: ‘hibi-citrus shwej’) 

 

1 l (bron)water op +- 75 °C 

3 tl groene thee (sencha, mao feng, …) 

1 tl pure gedroogde hibiscus 

1 appelsien (of appelsiensap) 

1 citroen of limoen (of concentraat) 

+ verse suikersiroop (of honing) 

 

Breng de groene thee en hibiscus alvast samen en infuseer ze in water van ongeveer 75°C. Je mag dit gerust 20 minuutjes laten infuseren terwijl het water al wat afkoelt. Ik weet het, dat klinkt ontzettend lang!  Maar geen zorgen, je smaakpapillen registreren smaken het sterkst bij lauwe temperaturen. Aangezien dit een ijskoude thee wordt, mag het gerust wat sterker zijn. Daarnaast compenseren volgende stappen ook de smaak. 

 

Voeg nu het sap van een citroen en een appelsien toe. Is dit toch wat teveel poespas in deze hitte? Alle begrip! Ik heb stiekem ook gewoon appelsiensap en citroenconcentraat gebruikt...  Hoeveelheid naar eigen smaak!

 

Je thee zal ondertussen al wat afgekoeld zijn. Afhankelijk van de temperatuur, zal suiker niet zo makkelijk meer oplossen. Ik raad dus aan zelfgemaakte suikersiroop (zie post ‘cold brew jasmijnthee’) te gebruiken, of evt. loperige honing. Ook dit mag je volledig naar smaak doen. Je mag zeker voldoende gebruiken, gezien de koelte van je drankje de smaak subtieler zal maken. Vervolgens mag de infusie lekker koud worden in de koelkast. 

 

*Mag het nog een beetje chiquer?  Dan kan je er ook een ‘Hibicitrus Shui mocktail’ van maken! Dit doe je simpelweg door er wat stukjes fruit bij te doen. Een ijsblokje, citroenschijfje en muntblaadje erbij en voilà, je hebt een elegante mocktail! 

 

*En tevens voor de liefhebbers van waterijsjes... De Hibicitrus Shui ijsthee of mocktail kan je perfect ook in vormpjes gieten en een nachtje (minstens 6u) laten bevriezen in de diepvriezer! 

 

Dus lieve mensen, experimenteer er op los, gooi al jullie creatieve ideeën gerust deze richting uit, maar vooral… Laat deze chique verfrissing je smaken! 

 

Verfrissende groetjes,

Lexie

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.